ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Φιλοσοφία

Στόχος μας, εκτός από μια καλαίσθητη και μοναδική παρουσίαση στο διαδίκτυο, η ιστοσελίδα να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο διαδραστικότητας του χρήστη – επισκέπτη με την επιχείρηση.

Παρουσίαση

Οι υπηρεσίες ή τα προϊόντα θα παρουσιάζονται με ένα εύχρηστο και εντυπωσιακό τρόπο, έτσι ώστε ο χρήστης να περιηγηθεί και να ανακαλύψει όλες τις πληροφορίες. Όλες οι ιστοσελίδες σχεδιάζονται βάσει των αναγκών της κάθε επιχείρησης.

Διαδραστηκότητα

Επίσης μια ιστοσελίδα μπορεί να αποτελέσει εργαλείο επικοινωνίας της επιχείρησης με τους πελάτες της. Εφαρμογές όπως ερωτηματολόγια, διαγωνισμοί, blog (με νέα της επιχείρησης ή με συμβουλές για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες) μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για τη στρατηγική πορεία και ανάπτυξη της επιχείρησης.

Προσαρμοστικότητα

Όλες οι ιστοσελίδες μας χρησιμοποιούν τεχνικές του responsive web design Η ιστοσελίδα διαμορφώνεται ανάλογα με το πλάτος της οθόνης από την οποία προβάλλεται (PC, Tablet, Mobile), ώστε να προσφέρει στον χρήστη μια ευκολόχρηστη εμπειρία πλοήγησης.

Διαχείριση

Παρέχουμε εύχρηστο backoffice για τη διαχείριση της ιστοσελίδας, ώστε να μπορείτε με λίγες και απλές κινήσεις να αλλάζετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας από όπου και αν βρίσκεστε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι σύνδεση στο internet.

Ταχύτητα

Χρησιμοποιούμε εξειδικευμένες τεχνικές (caching, cdn κ.α.) ώστε η ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας να μειώνεται σημαντικά. Άλλωστε η ταχύτητα είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία επιτυχίας μιας ιστοσελίδας.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι Στατική Ιστοσελίδα;

Οι στατικές ιστοσελίδες είναι σταθερά ηλεκτρονικά έγγραφα (HTML). Περιέχουν κείμενα, εικόνες, υπερσυνδέσμους, video και άλλα στοιχεία όπως κινούμενα στοιχεία Flash ή Java Script.

Ο όρος «στατική», δεν αναφέρεται σε κάποιο είδος κίνησης (animation), αλλά στη μονιμότητα του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Αυτό σημαίνει ότι, για μια στατική ιστοσελίδα το περιεχόμενο είναι δεδομένο κάθε φορά που εμφανίζεται.

Η αλλαγή του περιεχομένου μιας στατικής ιστοσελίδας, γίνεται από τον κατασκευαστή της. Δεν διατίθεται δηλαδή κάποιος πίνακας διαχείρισης περιεχομένου.

Η δημιουργία στατικών ιστοσελίδων αποτελεί λύση για κάποια μικρή επιχείρηση που θέλει μια απλή παρουσίαση, η οποία σπάνια θα χρειαστεί κάποια μελλοντική αλλαγή στο περιεχόμενό της.

Τι είναι Δυναμική Ιστοσελίδα;

Οι δυναμικές ιστοσελίδες λειτουργούν σε συνδιασμό με μία ή περισσότερες βάσεις δεδομένων. Το γεγονός ότι το περιεχόμενο αποθηκεύεται και ανλτείται δυναμικά από κάποια βάση δεδομένων δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας κάποιου πίνακα διαχείρισης για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Οπότε εκτός από το frontend, υπάρχει και το backend (ο πίνακας διαχείρισης) και πρόκειται για web εφαρμογή η οποία συναντάται ως CMS (content management system) δηλαδή το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

Έτσι δίνεται η ευχέρια σε χρήστες να μπορούν να παρέμβουν και να αλλάζουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας εύκολα και γρήγορα και το κυριότερο είναι ότι δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις. Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί από άτομα με βασικές γνώσεις στους υπολογιστές.

Τι πρέπει να επιλέξω;

Στατική Ιστοσελίδα

Αν πρόκειται για μια παρουσίαση της οποίας το περιεχόμενο δεν θα μεταβάλλεται σε τακτά χρονικά διαστήματα τότε ίσως να συμφέρει μια στατική ιστοσελίδα.

Το κόστος κατασκευής σίγουρα είναι μικρότερο, όπως και ο χρόνος κατασκευής της ιστοσελίδας. Επίσης οι αναγκαίοι πόροι για τη φιλοξενία (hosting) είναι σαφώς λιγότεροι, οπότε ίσως να υπάρχει και εξοικονόμηση κόστους από το πακέτο φιλοξενίας.

Το τελικό αποτέλεσμα απεικόνισης της ιστοσελίδας δεν θα υστερεί σε τίποτα από αυτό μιας δυναμικής ιστοσελίδας.

Δυναμική Ιστοσελίδα

Σε περίπτωση που η παρουσίαση που θέλουμε να πετύχουμε απαιτεί ανανέωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας (κείμενα, φωτογραφίες, άρθρα κλπ.), τότε κατευθυνόμαστε στην κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας.

Σε αυτη την περίπτωση δημιουργείται ένας πίνακας διαχείρησης μέσω του οποίου γίνεται η τροποποίηση του περιεχομένου με απλό τρόπο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί και κάποιος χρήστης με βασικές γνώσεις υπολογιστή.

Η κατασκευή μιας δυναμικής ιστοσελίδας έχει μεγαλύτερο κόστος ανάπτυξης και σχεδίασης. Επίσης, χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να αναπτυχθεί μια βάση δεδομένων κάποιου CMS (content management system) καθώς και το διαχειριστικό κομμάτι (backend). Ωστόσο, είναι πιθανό μια δυναμική ιστοσελίδα να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε μια μεγαλύτερη απόδοση της επένδυσης.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των δυναμικών ιστοσελίδων είναι ότι είναι πιο φιλικές προς το SEO (Search Engine Optimization). Ιστοσελίδες με συχνή ενημέρωση του περιεχομένου, κατατάσσονται σε υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης σε σχέση με στατικές σελίδες, άρα δέχονται και περισσότερες επισκέψεις, επομένως και δυνητικούς πελάτες για την επιχείρηση.

Η υλοποίηση μιας online marketing στρατηγικής είναι ευκολότερη με μια δυναμική ιστοσελίδα έναντι μιας στατικής ιστοσελίδας: ο δημιουργός του περιεχομένου μπορεί να δημιουργήσει και να αναρτήσει άμεσα μια νέα σελίδα, και να την προωθήσει κατάλληλα βάση της στρατηγικής που έχει ορισθεί.

Οι δυνατότητες αυξάνονται σημαντικά με τη χρήση μιας δυναμικής ιστοσελίδας.

Τα στοιχεία

Συγκριτικός Πίνακας

Στατική Ιστοσελίδα Δυναμική Ιστοσελίδα
Κόστος κατασκευής (Μικρότερο κόστος) (Μεγαλύτερο κόστος)
Χρόνος κατασκευής
Απαιτήσεις πόρων φιλοξενίας (hosting)
Εύκολη ανανέωση περιεχομένου
Φιλικότητα SEO
Δυνατότητες
= συμφέρει || = δεν συμφέρει

 

Δείτε Επίσης

Κατασκευή E-shop Mobile Applications Custom Applications Προώθηση